Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insamling vid elitmatch: ”Det var okej, inte mer än så”

Operation Grindslanten vid elitlagmatchen i volleyboll 31 oktober lockade 391 i publiken. ÖVK:s marknadschef Oskar Nilsson hade högre förväntningar. ”Jag hade hoppats på åtminstone hundra till”.

ÖVK och bröstcancerförneingen Viktoria i Ängelholm gör gemensam sak för att samla in pengar vid elitlagsmatchen 31/10. Marknadchef Oskar Nilsson.Bild: Annsofie Wieland
Drömmålet var 700 personer i publiken, som inte betalade något inträde men genom sin blotta närvaro bidrog till sponsorpengar som skulle delas lika mellan klubben och Bröstcancerföreningen Viktoria från Ängelholm.
– Om vi hade fått 500 så var vi nöjda, men det blev 391. Det var okej, inte mer än så. På en vanlig elitlagsmatch har vi i snitt 200 i publiken. Det är svårt att nå ut och laget har inte varit favorittippade inför säsongen.
Hur mycket pengar samlades in?
– Vi kunde skänka 14 076 kronor till Viktoria, och lika mycket gick till klubben. Det kändes ändå roligt att bidra till att bröstcancerföreningen fick synas och att budskapet kom ut.
En ljuspunkt var också själva matchen mot Lund, som slutade med 3-1 till Örkelljunga.
– Vi har ett ungt lag och de överraskar hela tiden. Jag tror att alla gick hem med ett leende på läpparna.
Gå till toppen