Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lagerbäck om framtiden: ”Ser mig i spegeln”

Norge vill att Lars Lagerbäck fortsätter som förbundskapten efter sommaren. Nu för den svenska 71-åringen en dialog med sig själv.
– Det som talar emot att förlänga ser jag när jag tittar mig själv i spegeln, säger han.

Lars Lagerbäck.Bild: Ørn E. Borgen/NTB Scanpix/TT
Lagerbäck, vars kontrakt gäller över ett eventuellt EM i sommar, kommenterade sin framtid i samband med trupputtagningen till Norges avslutande EM-kvalmatcher mot Färöarna och Malta.
– Jag kan faktiskt inte svara nu. Vi har haft ett kort samtal, och nu för jag en ordentlig dialog med mig själv, men längre än så har jag inte kommit, säger han.
Enligt Lagerbäck har han inte fått någon tidsfrist, men att han vill att det ska bli klart så snart som möjligt.
– Speciellt när de är så snälla och säger att jag är förstanamnet. Beslutet kommer troligen att fattas inom en snar framtid, säger han och fortsätter:
– Det som talar emot att förlänga ser jag när jag tittar mig själv i spegeln. Jag vet hur gammal jag är, och det handlar om att binda upp mig i två år till. Samtidigt känns det otroligt roligt och hedrande att få det här stödet, även från spelarna och alla runt omkring, och det är också inspirerande att jobba med en ung och lovande trupp.
Lagerbäck har fortfarande chansen att ta Norge till EM under nuvarande kontrakt. Men att laget ska kvalificera sig genom det stundande kvalet är inte troligt – då måste Sverige ta max en poäng under matcherna mot Rumänien och Färöarna samtidigt som Norge måste vinna mot både Färöarna och Malta. I stället finns Norges chans i praktiken i ett play off-spel i Nations League i vår.
– Vi har en teoretisk chans (att sluta topp två i EM-kvalgruppen), och vi ska gå för sex poäng. Vi måste göra hundraprocentiga prestationer. Det är viktigt också med tanke på Fifa-rankningen inför kommande VM-kval, säger Lagerbäck.
Till truppen mot Färöarna (15 november) och Malta (18 november) har han tagit ut bland andra stjärnan Martin Ødegaard, trots att han är skadad och stod över Real Sociedads senaste match i La Liga.
– Vi har två spelare i truppen som är osäkra. Martin Ødegaard och Stefan Johansen dra båda med skador och vi vet inte säkert hur det blir med dem, så därför har vi tagit ut 25 spelare den här gången, säger Lagerbäck.
Gå till toppen