Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ökade förluster för Simris alg och en ordförande som lämnar

Simris alg som tillverkar kosttillskott baserade på odlade alger redovisar ett rörelseresultat på minus 6,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Bolaget missade också målet i nyemissionen, samtidigt som bolagets styrelseordförande Pia Gideon slutar.

Simris Alg ligger utanför Hammenhög och tillverkar kosttillskott av odlar alger. Bolagets vd heter Fredrika Gullfot.Bild: Jenny Leyman
Nettoresultatet för First North-listade bolaget Simris Alg uppgick till minus 7,1 miljoner konor, det är att jämföra med minus 6,5 miljoner för samma period förra året.
Nettoomsättning för tredje kvartalet kom in på 186 000 kronor, jämfört med 201 000 för samma period förra året.
På måndagskvällen framkom, via ett pressmeddelande, också att Simris Algs styrelseordförande Pia Gideon hoppar av samt att bolaget via företrädesemission får in drygt 28 miljoner kronor, vilket är tydligt lägre än planerat.
– Det är en lägre siffra än vad vi hade hoppats på, och vi förstå att vi verkligen måste leverera nu. Jag välkomnar därför en nystart i styrelsen och vill passa på att skicka ett stort tack till både befintliga och nya aktieägare, skriver bolagets vd Fredrika Gullfot i rapporten.
I ett pressmeddelande framgår att styrelseordförande Pia Gideon framfört anledningen till att hennes uppdrag avslutas i förtid är att det råder delade meningar mellan ordföranden och delar av styrelsen om hur bolaget ska drivas.
Till ny styrelseordförande föreslås Johan Jörgensen, entreprenör och investerare med inriktning på foodtech.
Läs också Minskad omsättning och ny förlust - men nu ska vändningen komma för Simris Alg
Gå till toppen