Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tränarprofil lär ut taekwondons hemligheter

Kampen för att kvinnliga aktiva i Iran ska få bättre villkor ger långsamt resultat. Nästa år hoppas Fatemeh Safarpour göra OS-debut. Den senaste månaden har en av världens främsta taekwondotränare besökt Helsingborg för att lära ut sportens hemligheter.

Fatemeh Safarpour är ett världsnamn inom taekwondon. Under en månad har hon varit i Helsingborg för att lära ut det hon kan.Bild: Sven-Erik Svensson
I samma JVM-tävling som Helsingborgsfightern Rim Bayaa fick sitt genombrott genom att knipa en silvermedalj utsågs Fatemeh Safarpour till tävlingens bästa kvinnliga coach. Detta hände i november 2016. Nu, tre år senare, sammanstrålar duon tillsammans i Helsingborg. Fatemeh Safarpour håller i ett antal träningar med Helsingborgs kampsportklubbs äldre och yngre utövare. Dessutom utbildar hon tränarna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen