Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konstverket ”Till José” har fått en ny placering

Konstverket ”Till José”, som stått utanför Stadsbiblioteket sedan 1996, har fått en ny placering i centrala Ängelholm vid Tullportsplatsen.

Konstverket ”Till José”, som stått vid Stadsbiblioteket i över 20 år, har flyttats till Tullportsplatsen för ge plats för byggbodar under renoveringen av Stadsbiblioteket.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Det är ett av de första åtgärderna inför stängningen av Stadsbiblioteket med anledning av den stora renoveringen och ombyggnaden som startar senare i vinter.
– Den platsen behövs för byggbodar i samband med jobbet på Stadsbiblioteket. Därför har vi flyttat konstverket, förklarar kulturchef Susann Toft.
Efter en diskussion bestämdes att konstverket, som gjordes av Gabriella Sandin för 23 år sedan, ska ställas vid Tullportsplatsen.
Gabriella Sandin tycker själv att den nya placeringen är bra.
– Vi kom fram till att konstverket kom mer till sin rätt vid vattnet där fler ser det. Där det har stått kanske inte så många har lagt märke till det. Ombyggnaden av Stadsbiblioteket kommer att ta ganska lång tid och flytten av konstverket är på obestämd framtid, säger Susann Toft.
”Vi kom fram till att konstverket kom mer till sin rätt vid vattnet där fler ser det”, säger kulturchef Susann Toft om flytten av ”Till José”.Bild: Niklas Gustavsson
Även området där aktivitetsutrymmet bredvid Gamla rådhuset nu finns kommer att behövas under renoveringen.
– De redskap som går att använda kommer vi att flytta till någon annan plats som vi ännu inte bestämt. De saker som är utslitna kommer att kastas, säger Susann Toft.
När aktivitetsutrymmet tas bort eller när byggbodarna kommer på plats är heller inte exakt spikat.
Gå till toppen