Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lions i Ängelholm ställer in luciatåget – men det finns ljus i mörkret

I år får Lions i Ängelholm inte ihop till ett luciatåg. Därmed bryts en cirka 20 år gammal tradition.

Förra året blev Clara Nilsson Ängelholms lucia. Frågan är om hon blev den sista, eftersom intresset är så lågt att Lions, som håller i arrangemanget, valt att ställa in årets luciatåg.Bild: Emelie Malmros
– Klart jag är ledsen. Vi verkligen gjort vad vi kunnat. Jag har varit på både Rönnegymnasiet och frisörskolan för att höra om där var några som ville vara med. Men det fanns inte tillräckligt många som var intresserade, säger Gertie Hansson, ledare i Lions som lagt ned mycket jobb för att få ihop det.
För att det ska bli ett Luciatåg krävs minst sju som deltar.
– I år har tre eller fyra tjejer sagt att de var intresserade, men det räcker inte. Så nu får vi ställa in, säger Gertie Hansson.
Redan förra året var det nära att det inte skulle bli något.
– Då hade jag egentligen gett upp, men i sista stund ringde en tjej och berättade att hon och sex kompisar ville vara med. Så då blev det ett luciatåg. Men nu blir det inget och tyvärr är det så att många kommuner måste ställa in, säger Gertie Hansson.
Men det kan finnas ett ljus i mörkret.
Kulturskolan planerar en luciakonsert på Nyhemsskolan eller kanske på Jarl Kulle-scenen.
– Det är 75 elever på Kulturskolan som ska vara på scenen, så på Nyhemsskolan blir det bara plats för elevernas föräldrar. Men skulle vi kunna vara på Jarl Kulle-scenen så kan det bli ett officiellt framträdande eftersom där är plats till så många fler åskådare, säger Charlotte Gustavsson, lärare på Kulturskolan.
Det som krävs är att Kulturskolan behöver repetera på Jarl Kulle-scenen dagen före lucia – och då är den bokad.
– På luciadagen, fredagen den 13 december, sjunger vi på olika företag. Måndagen den 16 december gör vi ett framträdande för kommunfullmäktige. Det blir dock inte lucia utan en annan konsert, säger Charlotte Gustavsson.
Kulturskolans lärare Charlotte Gustavsson hoppas på att skolan ska kunna göra ett offentligt luciaframträdande på Jarl Kulle-scenen.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen