Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Släkten var värst när släkten var bäst

Emil Hansson var tillbaka i gamla hemmahallen mot Guif – och glänste. Tillsammans med storebror Oskar Hansson lade han grunden till en ledning OV Helsingborg aldrig tappade.

Emil Hansson gjorde sju mål och storebror Oskar navigerade OV till en trygg ledning som aldrig var hotad.
Handbollsligan
Guif 24 (12)
OV Helsingborg 32 (14)
En klockren insats som säkert hade glatt publiken om det inte vore för den saken att Emil Hansson bytt klubbadress från Guif till OV Helsingborg.
– Enkla kontringar, utspel till kanten, lite av varje helt enkelt. Det var roligt att spela i dag, säger Emil Hansson.
Han var tillbaka i Eskilstuna där han tillbringat de tre senaste säsongerna i Guif. Och 23-åringen visade att släkten var värst – när han tog hjälp av släkten.
För OV satte högsta fart direkt och det var Hansson show. Gjorde inte Oskar Hansson mål så spelade han fram lillebror Emil. Det stod 0–4 efter bara några minuter.
– Oskar är väldigt passningsskicklig. Det är nog från honom jag får flest inspel och passningar ifrån. Det är bara roligt att spela tillsammans med honom.
Apropå släkten är värst så var det även Guif-produkten Emil Anderssons första besök i gamla hemmahallen sedan flytten till OV. Han mottogs väl av de 1 417 på åskådarna på läktarna. Ute på planen var det inte samma silkesvantar och han tog emot en hel del stryk.
Emil Hansson sköt sju skott och gjorde mål på samtliga. Men det här var ingen familjeangelägenhet. Oskar Hansson vilades stora delar av andra halvlek när hemmasonen Emil Andersson vikarierade som mittnia. I målet storspelade Michael Andersson (elva räddningar) och stod även för två assister.
Ute på planen och vid strafflinjen var David Florander ostoppbar och stod även han för sju mål. Även om differensen vid några tillfällen var nere vid två måls marginal var OV aldrig hotat.
– Vi släpper in dem lite väl enkelt, men tar det lugnt och fint igen och det blir en säker seger. Det kanske inte är vackert alla gånger, man måste slita för det och det gjorde vi den här gången.
Till skillnad mot förra veckans storförlust mot Alingsås gjorde OV nu precis det man pratat om. Trycka på i kontringarna och snabbt, snabbt organisera sig i försvaret.
– Jag har försökt jaga på många att vi måste kontra mer för det är tufft i den här serien att stå och stångas i 60 minuter.
Efter snytingen mot Alingsås och en vecka med tuffa samtal om attityd till kampen i matcherna tog OV säsongens första bortaseger.
– Det var stabilt och vi har den här potentialen i laget. Därför har det varit frustrerat när vi inte har fått ut det. Handboll är en attitydsport och det går alltid att kriga. Det gjorde vi i dag, säger Emil Hansson.
Gå till toppen