Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arvidsson hoppas på medalj med sin SM-debutant

HFRK:s Niklas Arvidsson hoppas på medalj på SM, men han dämpar förväntningarna.

Hopp-SM står för dörren, men trots att delar av Sverigeeliten stannar hemma har Helsingborgs Fältrittklubbs Niklas Arvidsson inga större förhoppningar. Anledningen: Hans häst Komet VD Bishop har aldrig tävlat på den här nivån. Nu är ekipaget ett av 31 anmälda i 1.50-klassen.
– Han vann en GP i Sundbyholm för några veckor sen, men det här blir hans första SM, säger Niklas Arvidsson.
När man tävlar vill man naturligtvis alltid vinna. Niklas Arvidsson är inget undantag, men han är också realist.
– Det är klart att jag siktar på medalj. Om jag inte trott på honom hade jag inte tagit med honom hit.
SM blir eldprovet för hästen och Arvidsson hoppas förstås på en kometkarriär, men han vet inte alls var Komet VD Bishop står i nuläget.
– Jag är nöjd med en topp sex-placering.
Med tanke på att delar av Sverigeeliten inte ställer upp är de en ganska blygsam målsättning. Det är också ett kvitto på hur osäker Niklas Arvidsson är på hästens kapacitet.
En annan anledning till tveksamheten är att GP-segern i Sundbyholm kom utomhus. Helgens SM-tävlingar, som arrangeras av Södertälje Ridklubb, avgörs inomhus.
– Det är stor skillnad.
Niklas Arvidsson under en tävling i Helsingborg förra året.Bild: BJÖRN LINDGREN
Om ungefär ett år är det dags för OS i Tokyo. Ett OS är det största en hoppryttare kan vara med om, men riktigt där är inte Arvidsson ännu. Han tror inte att Komet VD Bishop håller för ett OS, men han har inte gett upp hoppet om att få representera Sverige på den riktigt stora scenen.
Arvidsson erkänner dock att Tokyo 2020 förmodligen är för tidigt, även om man aldrig ska säga aldrig.
– Det skulle vara fantastiskt att få chansen redan om ett år, men då vill jag känna att jag har en häst som klarar av det. Det är inte realistiskt att ställa de kraven på honom nu. Då väntar jag hellre.
Han fortsätter:
– Hemma har jag några lovande hästar, som ska vara som bäst om fyra–fem år. Det är inte som i hockey eller fotboll. Det finns ju de som håller på tills de är 60.
Nu är det dock SM som gäller. Kan Komet VD Bishop överraska sin ryttare kanske större uppgifter väntar. Det skulle inte vara första gången som en debutant överraskar.
Gå till toppen