Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Både lek och allvar i Patrik Gyllanders nya utställning på Galleri Moment

Patrik Gyllander har mycket allvar i sina tavlor. Men det finns också många lekfulla inslag i hans utställning på Galleri Moment.

Tavlan "Oh my darling clementine" är en av de tavlor som Patrik Gyllander ställer ut på Galleri Moment.Bild: Niklas Gustavsson
Patrik Gyllanders utställning har vernissage lördagen den 9 november klockan 11-14.
Han jobbar mest i akryl. Och det blir även en hel del olja. Men det kan också bli kombination av de båda teknikerna.
– En fördel med akryl är att det går ganska fort. När man målar i olja måste man ha tålamod eftersom det tar betydligt längre tid för oljan att torka, säger Patrik Gyllander när han vandrar runt i sin utställning.
Den här tavlan kallar Patrik Gyllander för ”Samlaren”.Bild: Niklas Gustavsson
Ett av verken heter ”Oh my darling clementine” och är ett uppförstorat clementinskal i både olja och akryl där han ristat in mönster med sin pensel som för tankarna till exempelvis fingeravtryck.
– Jag har gjort en hel del sådana tavlor. Under en period var jag ganska trött på dem, men min mamma övertalade mig att börja måla så igen. Jag vill att betraktaren ska se det stora, men också små detaljer i mina bilder, säger Patrik Gyllander.
Första gången han ställde ut på Galleri Moment var för tolv år sedan.
Efter lördagens vernissage utställningen öppen tisdagar-fredagar klockan 12 -17 och lördagar klockan 10-14 till och med lördagen den 30 november.
Gå till toppen