Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV:s matchhjälte: ”Hann tänka 'nej, nej'...”

ALLSVENSKAN
Eslöv 23 (15)
OV Helsingborg 24 (13)
Med 40 sekunder kvar av ett stenhårt Skånederby fick Anna Wibring läget på kanten. Hon valde det svåra alternativet när hon avslutade.
– Jag såg att målvakten klev ut och lobbade. Jag hann tänka ´nej, nej ..." innan bollen gick in. Den var så länge i luften och kunde seglat över.
Över samtliga 60 minuter utspelades en tuff, tät och svängig historia mellan två lag som känner varandra väl. Anna Wibring och OV hade inget emot matchbilden.
– Precis som alla derbyn mot Eslöv blir det grisigt och det smäller överallt. Det gillar man.
Halvvägs in i första halvlek ryckte hemmalaget åt sig en tremålsledning men gästerna såg till att luckan inte ökade när det var dags för paus.
Direkt i andra halvlek fick OV Helsingborg spelmässigt träff på det mesta. Under sju lyckosamma minuter gjorde laget 5–1 och skaffade sig plötsligt grepp. Eslöv svarade, och inför den sista och avgörande kvarten var ställningen 19–19.
Därefter hade OV ett måls ledning vid flera tillfällen utan att man lyckades skaka av sig hemmalaget. Med tanke på matchens utveckling var det logiskt att slutminuterna blev heta och dramatiska. Med två och en halv minut kvar fick OV ett gyllene tillfälle att spela hem poängen när Eslöv åkte på en utvisning. Och där klev Anna Wibring in i handlingen.
– Förra året var vi stimmiga och stirriga när matcher skulle avgöras. Den här säsongen viker vi inte ner oss utan maler bara på och vågar. Vi känner att vi är bra tränade och har en annan stabilitet i spelet.
I och med segern gick OV Helsingborg upp på samma poäng som serieledande Eslöv och tvåan Hallby.
Gå till toppen