Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

JO-kritik mot Höganäs kommun – skrivelse blev liggande i sju år utan åtgärd

Justitieombudsmannen (JO) är inte nöjd med att skrivelsen om enkla åtgärder som kunde göra Delfinens vårdcentral mer handikappvänlig blev liggande i sju år. Nu kritiseras bygg- och miljönämnden.

Här på stationshuset i Höganäs blev skrivelsen liggande på plan- och bygglovsavdelningen i sju år utan åtgärd. Nu får bygg- och miljönämnden kritik av Justitieombudsmannen.Bild: Anders Malmberg
I december 2012 skickade funktionshinderföreningarnas samorganisation HSO Skåne en skrivelse till dåvarande byggnadsnämnden. Skrivelsen tog fasta på enkla avhjälpta hinder som då fanns på Delfinens vårdcentral och HSO ville att dessa skulle åtgärdas. Det handlade bland annat om för små skyltar, klädkrokar som inte fanns i nivå för rullstolsburna och en receptionsdisk som inte heller var anpassad för den som sitter i rullstol.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen