Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Arne Lindeberg

Arne Lindeberg, Larödbaden, har nyligen avlidit i en ålder av 86 år. Han sörjs närmast av hustru Rose-Marie samt döttrarna Eva och Carin med familjer.

Arne Lindeberg var verksam på ledande positioner inom Perstorp-koncernen under praktiskt taget hela sitt arbetsliv.
Han började på dåvarande Skånska Ättikfabriken i Perstorp 1957 efter att ha samma år ha tagit civilingenjörsexamen kemi vid Chalmers Tekniska Högskola.
På Perstorp AB, som företaget senare kom att heta, var han under 35 år verksam inom flera ledande befattningar som chef på divisionsnivå, grupp- och affärsområdesnivå och som medlem av koncernledningen. 1975 utsågs han till vice verkställande direktör, en befattning som han behöll fram till sin pensionering 1994.
Som vice verkställande direktör hade Arne ansvar för främst koncernens kemiverksamheter men också för flera andra verksamheter inom plast- och plastkomponenter. Han var mycket kunnig inom såväl produktion som affärsverksamhet samt väl ansedd i branschen med flera styrelseuppdrag i andra koncerner.
Han var drivande i utvecklingen av Perstorp-koncernens kemiverksamheter samtidigt som han mycket aktivt deltog i arbetet med att genomföra och integrera flera av de företagsförvärv som koncernen genomförde i Europa och Nordamerika under dessa år. På senare år engagerade sig Arne också starkt i koncernens kvalitets- och miljöarbete.
Som person var Arne rak och ställde stora krav på sina medarbetare samtidigt som han var en god lyssnare. Han utmanade sina medarbetare många gånger bara för att de skulle växa och nå bättre resultat och positioner.
Som företagsledare är vi många som fått förmånen att arbeta med Arne och av honom fått en god plattform för vidare utveckling inom eller utanför koncernen.
Åke Fredriksson
Gabriel Munck
Rolf Rahmberg
Mats Tunér
Gå till toppen