Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Jard Ögren

Jard Ögren, Helsingborg, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 84 år. Han sörjes närmast av dottern Lena med man och två barn samt moatjén Ragnhild.

Jard Ögren inledde sin yrkesbana som militär men kom snart in på sin huvudsakliga gärning inom HR, human resources, som personalchef.
Efter anställningar vid bland annat Gränges Aluminiumverken och Sundsvalls sjukhus kom han till Aller Media i Helsingborg som personaldirektör. Aller Media hade flera magasin och tidskrifter om trädgårdar och växter, och det föll sig naturligt för Jard att med sitt stora intresse för växtodling ta kontakt med Sofiero Slott och slottsträdgård.
Jard Ögren var initiativtagare till och grundare av stödföreningen Sofiero Vänner 1999. Han blev vår hedersmedlem 2018.
Jard var en kunnig och engagerad hemmaodlare. År 2002 startade han Trädgårdsrundorna i nordvästra Skåne. Jard Ögren var även aktiv i Rotary International, sedan 1981 i Helsingborg-Råå Ramlösa-Rotaryklubb.
Jard Ögren var en mycket positiv människa, och vi kommer att sakna honom.
För Sofiero Vänner genom Henrik Skiöldebrand och Winni Fejne
Gå till toppen