Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånsk vd ska föra dansk lakrits ut i världen

Lakrits har boomat den senaste tiden och det är inte minst Lakrids by Bülows förtjänst. Bolaget grundades av en av Danmarks numera mest kända entreprenörer. Porten till exportframgångarna har inte minst varit skåningarna. Nu ska en skånsk vd ta bolaget vidare ut i världen.

Fredrik R Nilsson lämnade Sverige och Skåne 1999. Efter att ha arbetat i flera olika länder är han sedan fyra år baserad i Danmark. Vilket för Fredrik känns som att komma hem.Bild: Bengt Arvidson
Det var en gång en 5-årig pojke på Bornholm som började sälja äpplen och körsbär till förbipasserande på vägen. Som 14-åring lånade han 10 000 danska kronor från sin mamma och öppnade en liten strandkiosk. Han upptäckte att det saknades en lyxlakrits på marknaden och tog saken i egna händer. I sin mammas kök började Johan Bülow att experimentera med olika lakritsrecept.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen