Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tidningen Hallå byter namn – Jannik Hansen ny chefredaktör för Lokaltidningen

Jannik Hansen har utsetts till chefredaktör och ansvarig utgivare för Lokaltidningen och Laholms Tidning. Han tillträder uppdraget den 1 december 2019.
Samtidigt försvinner varumärket Hallå.

Jannik Hansen.
Bonnier News och HD-Sydsvenskan köpte nyligen Lokaltidningen med 28 editioner i främst Skåne av danska JP/Politiken. Nu är det klart med ny chefredaktör för tidningen. Jannik Hansen har sedan 2016 en liknande befattning på HD-Sydsvenskans gratistidning Hallå! där han är tidningschef och ansvarig utgivare. Han har lång erfarenhet som journalist och en bakgrund som redaktionell chef på olika poster inom HD och Sydsvenskan.
– Jag är stolt och ödmjuk inför att bli ansvarig för en tidning som varje vecka välkomnas i så gott som alla Skånes hushåll. Det breda genomslaget sporrar och förpliktigar till att fortsätta leverera god journalistik och är ett kvitto på ett gott arbete från två mycket duktiga redaktioner som fram tills nu konkurrerat med varandra.
1 december efterträder Jannik Hansen den nuvarande chefredaktören Anders Sjölin som efter 12 år på Lokaltidningen väljer att ta sig an nya utmaningar.
– Det är med stolthet jag lämnar över stafettpinnen till Jannik, och det har varit en ära att etablera Lokaltidningen som Skånes absolut största och mest lästa gratistidning. En utveckling jag är helt övertygad om kommer att befästas under Jannik Hansens ledning, säger Anders Sjölin.
– Vi tackar Anders Sjölin för hans insatser med Lokaltidningen och återetableringen av Laholms Tidning. Insatser som har varit helt avgörande för tidningarnas mycket positiva redaktionella utveckling, säger Daniel Elm, säljchef på HD-Sydsvenskan som sitter i den nya gratistidningens ledning.
Fram till jul fortsätter både Hallå! och Lokaltidningen att utkomma som egna titlar men målsättningen är att kring nyår ge ut en tidning, som kommer att heta Lokaltidningen. Tidningen ska fortsätta komma ut på alla de orter där Hallå och Lokaltidningen i dag kommer ut.
– Lokaltidningen kommer naturligtvis att förändras eftersom vårt mål är att ta det bästa från två titlar och smälta samman till en. Enkelt uttryckt så vill jag kombinera Lokaltidningens aktuella innehåll med Hallås fokus på människor, säger Jannik Hansen.
I HD-Sydsvenskans gratistidningar ingår även tre titlar med spridningsområde utanför Skåne: Laholms Tidning, Lokaltidningen Växjö/ Alvesta och Östgötatidningen med huvudort Mjölby.
– Här kommer vår redaktionella strategi att se lite annorlunda ut jämfört med i Skåne. I Laholm kommer vi precis som idag att göra en renodlad lokal nyhetstidning, säger Jannik Hansen.
Hur kommer personalen påverkas av detta beslutet?
- Vi ser givetvis möjligheter till samordning på alla fronter. Exakt vad det betyder för personalen är för tidigt att säga. Vi har precis inlett förhandlingar med facken som kommer att pågå de närmaste veckorna, säger Jonas Kanje, chefredaktör på Helsingborgs Dagblad som sitter i HD och Sydsvenskans ledningsgrupp.
Fakta

Över en halv miljon läsare

Lokaltidningen utkommer veckovis med en räckvidd på cirka 550 000 läsare i print och digitalt. Den har idag 28 editioner som täcker 41 kommuner framförallt i Skåne, men finns också i Halland, Östergötland och Småland. Lokaltidningen har idag 90 anställda, varav hälften inom redaktion och produktion med placering i Arlöv och annonsverksamhet fördelat på nio lokala kontor.

Hallå kommer ut med tio editioner längs skånska västkusten och trycks i runt 350 000 exemplar. Tidningen har tio redaktionella medarbetare.

Gå till toppen