Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flygjättar förlänger flygstopp

Ett av American Airlines Boeing 737 Max 8, som får stanna på marken en bra bit in på nästa år. Arkivbild.Bild: Frank Franklin II/AP/TT
American Airlines förlänger flygstoppet för Boeing 737 Max-flygplanen fram till och med 4 mars nästa år, rapporterar bolaget.
Den amerikanska flygjätten följer därmed Southwest Airlines som har meddelat att man håller flygplanen på marken fram till 6 mars.
American Airlines hade tidigare meddelat att flygstoppet för det olycksdrabbade planet skulle pågå till 15 januari. Modellserien är belagd med flygförbud sedan en olycka i Etiopien i mars, vilket var den andra på kort tid sedan ett Lion Air-plan kraschat kort efter start i Indonesien i oktober förra året.
Southwest och American är de två amerikanska bolag som köpt flest plan i modellserien, och sedan stoppet har de tvingats att hålla tillbaka på expansionsplaner och tillsammans ställt in fler än 300 avgångar per dag, vilket har slagit mot deras vinster.
Gå till toppen