Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julia Nilsson fortsatt stark när EVS vann mot Lund

Passaren Vilma Andersson fick mycket beröm av centern Julia Nilsson efter att EVS vunnit borta mot Lund med klara 3–0 i set.

Julia Nilsson fortsätter att leverera – mot Lund svarade hon för tretton poäng.Bild: MATHILDA AHLBERG
Elitserien, damer VOLLEYBOLL
Lund-Engelholm 0–3
(19–25, 18–25, 20–25)
Lund skulle på förhand inte kunna rubba de regerande mästarna EVS. Det kunde de inte heller, men bjöd till bra.
– Lund har blivit ett otroligt duktigt lag, de har verkligen höjt sig, Med bara svenska spelare också. Det var en rolig match att spela. Vi går som segrare som vi ska göra. Med 3–0 också, säger EVS center Julia Nilsson.
Hon själv får sin statistik uppläst och gillar vad hon hör. Tre blockpoäng, tre servess och totalt tretton poäng. Med det var hon bäst tillsammans med Madison Kline.
– Jag är otroligt nöjd. Att Vilma [Andersson, passaren] verkligen vågade i attackpoängen också, att hon vågade passa center. Det är mycket som måste funka för att man ska få ett bra anfall i mitten. När vi väl har tränat mycket på det känns det skönt att det sitter och att vi får chanser och blir starka i mitten också, säger Julia Nilsson och fortsätter med berömmet:
– Hon är väldigt stabil och jag känner mig otroligt trygg med henne i blocket också. Så har vi Natasha Calkins som verkligen dödar boll. Det var jättekul att hon fick göra sin spinnserv också.
Gå till toppen