Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Otrohet och svartsjuka i tyskt drama

Ina och Nina. Nej, det är ingen popduo från 1960-talet. Ina Weisse och Nina Hoss är två av Tysklands mest framgångsrika filmare – just nu aktuella på Stockholms filmfestival med dramat ”The audition”. – Anna är en kvinna som söker möjligheten att en sista gång hitta det perfekta, säger Nina Hoss om sin karaktär.

Regissören Ina Weisse och skådespelaren Nina Hoss deltar vid Stockholms filmfestival med filmen "The audition".Bild: Claudio Bresciani/TT
I original heter filmen ”Das Vorspiel”, men efter premiären på filmfestivalen i Toronto i höstas lanseras den i bland annat Sverige (premiär våren 2020) under sin engelska titel. Filmen har ännu inte gått på bio i hemlandet, det sker i januari. Den gick däremot upp i Frankrike häromdagen till mestadels mycket positiva recensioner. I höstas vann Nina Hoss för övrigt skådespelarpriset på filmfestivalen i San Sebastian för sin rolltolkning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen