Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marlboro-mannen Robert Norris är död

Robert Norris, mer känd som ansiktet utåt för cigarettmärket Marlboro, har avlidit, skriver Huffington Post. Sonen Bobby Norris berättade för tv-kanalen KKTV hur det kom sig att hans far blev känd som den tystlåtne mannen med cowboyhatt och en cigg i mungipan – trots att han inte rökte.
Det hela började när reklambyrån bakom den första kampanjen såg Robert Norris i tidningen, där han stod bredvid sin vän skådespelaren John Wayne. De sökte sedan upp honom på hans ranch i Colorado och Norris tackade ja till att medverka. Men 1967, efter tolv år som den berömde Marlboro-mannen, hoppade Robert Norris av. Han var då en av flera som var ansiktet utåt för märket.
– Pappa sade alltid till oss barn: ”Jag vill aldrig se er röka”. En av oss frågade till slut ”Om du inte vill att vi ska röka, varför gör du cigarettreklam?”. Han ringde upp företaget och avslutade sin medverkan samma dag, säger Bobby Norris, en av Robert Norris söner, till tv-kanalen KKTV.
Robert Norris blev 90 år gammal.
Gå till toppen