Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tillbaka i skolbänken – efter elva år

Hur är det att gå i nian idag? Är man stressad? Vad gör man på rasterna? Ger man varandra arbetsro? Vad har hänt sedan sist? Alltså sist jag själv gick i nian – för över ett decennium sedan. Jag bestämde mig för att testa för en dag. På min gamla skola Kungsgårdsskolan i Ängelholm.

SO-lektion. Hur tar man makten? Eliott Gallegos Abarka, Max Grunditz och tidningens reporter Hanna Rahlén diskuterar olika metoder. De kommer fram till att propaganda, mord och statskupp är mest effektivt.Bild: Emil Langvad
Det börjar redan kvällen före. Stressen, oron och rentav ångesten, som kryper sig på. Som att det är första skoldagen. Och det är det ju. Första dagen på högstadiet – på elva år. Vad ska jag ha på mig? Kommer jag att ha någon att sitta med i matan? Kommer de att vara snälla?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen