Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump och Stoltenberg diskuterar Nato-budget

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och USA:s president Donald Trump vid ett möte i Vita huset tidigare i år. Arkivbild.Bild: Johan Falnes/NTB scanpix/TT
USA:s president Donald Trump kommer på torsdag att ta emot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, meddelar Vita huset.
De ska diskutera hur försvarsalliansen kan ”säkerställa en mer rättvis delning av bördan” vad gäller medlemmarnas försvarsutgifter, heter det i Vita husets uttalande.
Trump har tidigare kritiserat Nato-medlemmar, framför allt Tyskland, för att inte uppfylla kravet om att lägga minst motsvarande två procent av BNP på försvaret.
Sju av de 29 medlemsländerna i Nato uppfyller det målet: USA, Storbritannien, Grekland, Polen, Lettland, Litauen och Estland. Tyskland är Europas största ekonomi och det näst största Natolandet efter USA.
Trump och Stoltenberg ska även avhandla ämnen som terrorism, cybersäkerhet och hur man kan skydda kritisk infrastruktur.
Gå till toppen