Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brittiska recessionsspöket avvärjt

Storbritanniens ekonomiska tillväxt är den lägsta på nästan tio år men landet har i alla fall inte gått in i recession – ännu. Arkivbild.Bild: Alberto Pezzali/AP/TT
Storbritanniens ekonomiska tillväxt är den lägsta på nästan tio år men landet har i alla fall inte gått in i recession – ännu. Det står klart efter att nya BNP-siffror presenterats. För perioden juli–september redovisas en tillväxt med 0,3 procent efter att under andra kvartalet i stället legat på en avmattning med 0,2 procent. Den tekniska definitionen av en recession är annars avmattning två kvartal i rad.
På årsbasis var dock tillväxten blott 1,0 procent, lägre än analytikernas förväntningar och den lägsta sedan början av 2010 som en konsekvens av brexit-oro kombinerat med global konjunkturavmattning.
Gå till toppen