Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gängtrio förberedde mord på rivaler

Tre män med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Göteborg döms till fängelse för att ha förberett ett mord på två rivaler. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Tre män döms till fängelse för att ha planerat att mörda två män med kopplingar till ett rivaliserande gäng i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.
Männen, som enligt polisen har kopplingar till en av de kriminella falangerna i Biskopsgården, greps i en bil i januari i år. I ett garage i närheten hittades bland annat en kulsprutepistol.
Enligt åklagaren planerade trion att mörda en 22-åring från det rivaliserande gänget samt dennes pappa. De ska bland annat ha spårat de tilltänkta offren med gps-puckar som sattes fast på ett antal bilar.
De tre männen, som nekar till brott, döms för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri. Två av dem döms till fyra och ett halvt års fängelse, medan den tredje mannen även döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och straffas med fem års fängelse.
Gå till toppen