Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Explosion skadade entré till kontorshus på Gåsebäck

Vid halv två natten mot måndag exploderade något vid ett kontorshus på Gåsebäck. När polis och räddningstjänst kom fram visade det sig att en entré till en trapuppgång där bland annat ett gym har sina lokaler hade fått skador.

Entrédörren till trapphuset skadades liksom en del fönster i fastigheten.Bild: Johan Nilsson/TT
Det är en av de mindre entréerna till kontorshuset på Gåsebäck som drabbats av detonationen.
– Vi har haft en sprängning, bekräftar Caroline Larsson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
– Räddningstjänsten var snabbt framme, men det har redan lämnat platsen och lämnat över ärendet till polisen, säger Jonathan Jansson, teamledare på SOS.
Vad det är som har detonerat är oklart, men explosionen ska enligt SOS orsakat skador på en dörr och ett fönster. Dörren gick in till en trappuppgång där flera olika företag har sina verksamheter. Bland annat finns här ett gym och ett av fönstren till gymmet skadades också i explosionen.
Uppgifter som polisen bekräftar:
– Inga personskador och det är fönster till ett gym som har skadats och en ytterdörr till en trappuppgång. Alltså inte själva entrédörren till gymmet, säger Caroline Larsson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Under den tidiga morgonen gjordes en kriminalteknisk undersökning och strax före klockan sex hävde polisen avspärrningarna på platsen.
Polisen rubricerar det hela i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.
Polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsman.
– Vi har inte kommit i kontakt med några vittnen än, förutom att personer som har hört explosionen har ringt till oss, säger Caroline Larsson.
Polisen rubricerar händelsen som grov skadegörelse.
Texten uppdateras
Gå till toppen