Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lindström om cuplottningen: ”Vi har goda chanser”

Om några månader mäter Eskilsminne krafterna med Häcken, Östersund och Gais.
– Vi går in för att vinna alla matcher, annars kan jag sluta vara tränare, säger Mattias Lindström.

Eskilsminnes tränare Mattias Lindström och Hammarbys tränare Stefan Billborn inför cupmatchen på Olympiafältet den 24 februari i år.Bild: PETTER ARVIDSON
Efter 1–0-segern mot superettanlaget Norrby i somras avancerade Eskilsminne till Svenska cupens gruppspel för andra året i rad.
Under söndagen lottades gruppspelet och division 1-laget ställs mot Häcken och Östersund från allsvenskan och superettanlaget Gais.
– Det är inte top notch, det fanns både sämre och bättre grupper intressemässigt, resemässigt och kvalitetsmässigt. Det är en helt okej grupp – beroende på om vi får Östersund hemma eller borta. Men jag tror att vi får dem hemma, säger tränaren Mattias Lindström.
– Det är en spännande lottning. Vi har två Göteborgslag, det finns ett intresse och är inte så långa resor för supportrar och spelare. Och Östersund spelade ute i Europa mot Galatasaray för något år sedan.
I årets gruppspel landade Eskilsminne på två poäng efter kryss mot Hammarby och Varberg. Det blev förlust mot Dalkurd.
– Alla lag i allsvenskan och superettan vet att de inte kan åka ner och ställa skorna mot ett division 1-lag. Vi går in för att vinna alla matcher, annars kan jag sluta vara tränare, säger Mattias Lindström.
– Häcken är på pappret den absolut svåraste matchen, men vi har goda chanser mot alla lag. Det hade vi mot Hammarby, Dalkurd och Varberg. Varberg gick upp till allsvenskan och Hammarby blev trea i allsvenskan.
Mattias Lindström tror att gruppspelet betyder mycket för hans lag.
– Att få tävlingsmatcher mot allsvenska lag är rena drömmen. Det är lättare att sätta planeringen och det blir en extra krydda till spelarna som kan motivera dem under vintern. Framför allt får vi visa upp oss. Jag ser det bara som positivt att vara med i finrummet, säger han.
Gruppspelet börjar den 22–23 februari.
Gå till toppen