Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åstorp/Kvidinge har fått nobben av förbundet

Precis som FC Helsingborg saknar Åstorp/Kvidinge elitlicens. "Men vi kommer att bli godkända vid nästa möte", säger klubbens ordförande Lennart Hultberg.

Åstorp/Kvidinge har inte beviljats elitlicens för nästa säsong, trots att ekonomin är bättre än i många andra klubbar.Bild: AVDO BILKANOVIC
Vi har redan tidigare berättat om att FC Helsingborg, på grund av sina stora skulder, inte beviljats elitlicens. Det gäller också för Åstorp/Kvidinge, men där är det inte ekonomiska problem som ligger bakom och klubbledningen räknar med att frågan ska vara löst redan om några veckor.
– Vi har en gedigen kassa och det här är egentligen inte alls särskilt dramatiskt, säger klubbens ordförande Lennart Hultberg lugnt.
Innebandyns nya elitlicens trädde i kraft den 1 maj i år och gäller klubbar som har lag i superligan, allsvenskan eller herrarnas division 1. För att godkännas krävs ett positivt eget kapital och en auktoriserad revisor. I Åstorp/Kvidinges fall är den ekonomiska delen inga som helst problem.
– Nej, vi har en löpande kontroll, inför varje styrelsemöte, och förra veckan hade vi ett eget kapital på 700 000 kronor. Det är ungefär 30 procent på vår omsättning, så det känns riktigt bra, säger Lennart Hultberg.
Däremot har Åstorp/Kvidinge saknat en godkänd revisor, trots att klubbledningen under några år vetat att det, från och med i våras, skulle bli ett krav för elitlicensen.
– Ja, detta har varit ett medvetet misstag. En auktoriserad revisor kostar ganska mycket, ungefär 20 000 kronor per uppdrag, och vi har valt att lägga de pengarna på vår innebandy istället.
Numera finns det dock inget val, för att få sin elitlicens måste Åstorp/Kvidinge välja in en godkänd revisor – och det gjordes också vid senaste årsmötet. Så trots att klubben fortfarande finns med på listan över föreningar som spelar "under handlingsplan" den här säsongen är Åstorpsbasen inte det minsta orolig.
– Jag pratade med förbundet så sent som förra veckan och vi ska skicka in de handlingar som krävs innan den 30 november. Då kommer vi att bli godkända vid Licensnämndens nästa möte, i början av december.
Rent sportsligt har Åstorp/Kvidinges herrlag fått en bra start på sin allsvenska comeback, laget ligger sexa efter sex omgångar, medan klubben gjort en rejäl nystart med sitt damlag. Efter den tunga degraderingen från näst högsta serien försvann i stort sett hela spelartruppen och nu har Åstorp/Kvidinge bara en seger, som nästjumbo i division 1.
– Vi fick börja om och nu har vi ett väldigt ungt lag. Men alla kämpar tappert och utvecklas hela tiden, kommenterar Lennart Hultberg.
Gå till toppen