Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bergtagna vandrare föreläser om naturkatastrof i Nepal

Det svenska paret Sara och Bengt Olsson befann sig mitt i centrum vid den svåra jordbävningen i Nepal den 25 april 2015 då 2 593 personer dog och över 14 000 skadades.

Bengt och Sara Olsson föreläser om hur det var att befinna sig i Langtangdalen i Nepal när den svåra jordbävningen inträffade i april 2015.
De erfarna bergsvandrarna fanns sig i Langtangdalen som drabbades värst av jordbävningen som mätte hela 7,8 på Richterskalan.
Men de hade tur och överlevde. Mycket tack vare den givmildhet som de fattiga nepaleserna visade då de delade med sig av plats, den lilla mat och de få saker de hade kvar.
Efter en vecka blev de evakuerade via en helikopter.
Sara och Bengt Olsson bestämde sig för att hjälpa de mest utsatta, främst barnen. Bland annat har man samlat in pengar till undervisningsmaterial och skollokaler.
De två kommer till biblioteket på Munka folkhögskola torsdagen den 14 november klockan 19 för att hålla föredraget "Vandring i Nepal – mellan himmel och helvete".
Det är Munka Ljungby föreläsningsförening som håller i arrangemanget.
Gå till toppen