Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eskilsminnes värvningsjakt har börjat

Eskilsminne testar duo från Höganäs och är även intresserat av Tobias Malm, med ett förflutet i Landskrona BoIS och Malmö FF.

Oskar Lindblom, Carl Hansson och Tobias Malm.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON KRISTER ANDERSSON
Eskilsminne har börjat prata framtid med spelarna som har utgående kontrakt och tränaren Mattias Lindström är tydlig med att det är där den främsta prioriteringen ligger, men tränaren har även börjat blicka mot eventuella nyförvärv.
Oskar Lindblom, lagkapten och mittfältare i division 3-laget Höganäs, har börjat träna med division 1-laget precis som Tobias Malm. Vänsterbacken spelade i år i division 2 med Vinberg och har en lång rad klubbar på sitt cv: Malmö FF, Landskrona BoIS, Trelleborg, Östersund, Lunds BK, FC Höllviken, Prespa Birlik och Tvååker, där han tränades av Mattias Lindström.
– En duktig spelare som jag känner till väl. Han har erfarenhet från spel högre upp med exempelvis Malmö. Han är absolut intressant för oss, sen vet man aldrig vad som händer, säger Mattias Lindström.
Oskar Lindblom gjorde åtta mål på 21 division 3-matcher i år och har spelat i Höganäs i hela sitt liv. 22-åringen testades i HIF:s U21-lag för drygt två år sedan, men har aldrig tidigare provtränat med någon klubb.
– Trots sin unga ålder har han fem seniorår i division 2 och division 3. Han har seniortänket och fysiken och är en lugn och fin innermittfältare. Jag har inte sett honom så mycket, men han ser spännande ut, säger Mattias Lindström.
I dagarna ska även Höganäs målvakt Carl Hansson börja träna med Eskilsminne.
– Precis som med Oskar: det är viktigt att vi håller bra relationer med klubbarna och håller koll på spelarna i divisionerna både över och under oss. Vi vill jobba med lokala spelare. Gör man det bra är det klart att vi spetsar öronen, säger Mattias Lindström.
Läs också Eskilsbackens framtid oviss efter svåra skadan
Oliver Åkerman gjorde två mål på femton division 1-matcher innan Eskilsminne lånade ut honom till Hittarp i somras. Där gjorde han ett mål på sju division 2-matcher.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Backen Filip Svensson, som inför året blev utlånad från Eskilsminne till Råå, ska träna med laget november ut. Tanken var även att forwarden Oliver Åkerman, under hösten utlånad till Hittarp, skulle återgå till träning på Harlyckan men en ljumskskada sätter i nuläget stopp för det.
– Vi för diskussioner, säger Mattias Lindström om Oliver Åkermans utgående kontrakt.
Läs också Monday Samuel tillbaka i Sverige – ska träna med Eskilsminne
En av de mest etablerade spelarna på Eskilsminnes träningar för tillfället är Monday Samuel. Mittfältaren, som har ett förflutet i bland andra HIF och Landskrona BoIS, har varit klubblös sedan han lämnade vietnamesiska Thanh Hoa i början av sommaren.
– Han är otränad, men det är inget tvivel om att det är en duktig spelare. Han vill högre upp eller utomlands kan jag tänka mig, men det är kul att han är med och tränar, säger Mattias Lindström.
Gå till toppen