Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Facebook inför egen betaltjänst

Facebook inför en egen betaltjänst för att underlätta och skydda betalningar inom och mellan olika appar med koppling till bolaget. Arkivbild.Bild: Wilfredo Lee
Facebook lanserar en egen betaltjänst som ska bidra till säkrare betalningar i olika appar med koppling till företaget, bland annat Whatsapp, Instagram och Messenger.
Bolaget uppger att tjänsten Facebook Pay ska underlätta för användare att överföra pengar och göra betalningar, något som sker redan i dag. Säkerheten ska med den nya tjänsten ökas genom pin-koder eller biometriska hjälpmedel på mobilerna, som fingeravtryck eller ansiktsigenkänning.
Facebook kommer att samla in användarinformation som betalningsmetod och uppgifter om när en transaktion genomförs. Dessa uppgifter kommer att användas för att visa riktad reklam, enligt ett blogginlägg på Facebooks hemsida.
Facebook Pay kommer att börja introduceras på Facebook och Messenger i USA den här veckan.
Gå till toppen