Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Folkmusikgruppen Väsen på nordvästskånsk turné

Väsen är på skånsk turné med uppehåll i Perstorp, Åstorp och Åsljunga. Musikgruppen firar sitt 30-årsjubileum och konserten innehåller material från senaste skivan.

Väsen består av Olov Johansson, nyckelharpa, Roger Tallroth, gitarr, och Mikael Marin, viola.Bild: Sarah Thorén
Folkmusikgruppen Väsen bildades i Uppsala för 30 år sedan. Nyligen kom albumet ”Rule of 3”. Konsertbesökarna i nordvästra Skåne får i första hand höra nyare material.
– Det är en repertoar från vår nyaste skiva plus några tillbakablickar, säger Olov Johansson som spelar nyckelharpa i Väsen och dessutom är den första musiker som erövrade titel världsmästare i nyckelharpa i en årlig spelmanstävling.
Övriga medlemmar i gruppen är Mikael Marin som spelar altfiol och Roger Tallroth, gitarr.
Olov Johansson beskriver Väsens musik så här:
– Det är akustisk musik med nyckelharpa, altfiol och gitarr, nykomponerad musik som bygger på tätt samspel och en blandning mellan struktur och improvisation. De flesta som sätter sig ner och lyssnar på musiken faller för den.
Platser och tider för konserterna är:
• Kulturhuset i Perstorp (Centralskolans aula) onsdag 20 november, kl 19
• Kulturhuset Björnen i Åstorp fredag 22 november, kl 19
• Von Reisers skola, Åsljunga söndag 24 november, kl 19
Turnén anordnas genom Musik i syd och satsningen Musikriket. Biljetter till konserten i Perstorp köper du på biblioteket, i Åstorp på medborgarkontoret eller via Tickster och i Åsljunga via Tickster eller på något av kommunens bibliotek.
Gå till toppen