Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kristina Svartz ny generaldirektör för Brå

Brottsförebyggande rådet (Brå), som samlar statistik och bedriver forskning kring brott, får en ny chef. ArkivbildBild: Johan Nilsson/TT
Kristina Svartz har utsetts till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet (Brå). Hon tillträder den 7 januari nästa år. Hon är för tillfället generaldirektör för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.
”Kristina Svartz har en lång erfarenhet av att arbeta som chef inom statsförvaltningen, de senaste fem åren som generaldirektör och myndighetschef. Jag är mycket glad att hon har tackat ja till uppdraget att bli ny generaldirektör för Brå. Myndigheten är en viktig pusselbit i arbetet med att förhindra och förebygga brott”, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson i ett pressmeddelande.
Brå ansvarar bland annat för den officiella kriminalstatistiken, samt bedriver forskning om brottslighet och brottsbekämpning.
Gå till toppen