Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skadad ÖVK-are snart tillbaka

Därför missade Joel Andersson matchen mot Hylte/Halmstad.

Nye ÖVK-aren Joel Andersson dras med en bristning i vaden och måste ta det lugnt ett tag.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Joel Andersson, 19-årigt nyförvärv, har varit en av de viktigaste kuggarna i Örkelljungas oväntat starka säsongsupptakt, men nu kämpar han för att komma tillbaka efter en skada.
– Joel drabbades av en bristning i vaden, när vi mötte Lund, så han blev ordinerad vila. Men det ska inte vara alltför allvarligt, kommenterar sportchefen Jörgen Larsson.
Joel Andersson, som fortfarande är tvåa i Örkelljungas interna poängliga, efter Tomas Vilimas, har gjort succé som spiker, trots att han i första hand värvades som libero. Därför var det naturligtvis ett tungt avbräck att han saknades i den senaste matchen, när ÖVK fick stryk mot Hylte/Halmstad.
– Joel har varit väldigt bra, framförallt i sin servemottagning, och vi hoppas att han kan vara tillbaka redan i nästa match. Just nu kör han rehab och han tycker redan att det känns mycket bättre.
ÖVK har också saknat centern Andreas Elfblad, ene egen produkt som också spelat i Engelholm, i de senaste matcherna. Men i hans fall är det ingen skada som stör.
– Nej, Andreas studerar och han har varit iväg på ett obligatoriskt studiebesök i Israel, förklarar Jörgen Larsson. Det här visste vi om från början, men Andreas ska vara tillbaka i dagarna, om jag fattat det rätt.
Örkelljunga är spelledigt den här helgen. Närmast väntar hemmamatch mot Habo, den 24 november.
Gå till toppen