Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vätternrundan görs om av säkerhetsskäl

Cyklister på Riksväg 50 strax norr om Motala, vid Stora Hammarsundet, under Vätternrundan. En del av loppet som nu försvinner. Arkivbild.Bild: Jeppe Gustafsson/TT
Det klassiska cykelloppet Vätternrundan görs om till nästa år för att öka säkerheten. Det är den sista delen av banan, vid norra delen av sjön, som ska sträckas om. Anledningen är att det är en trång del med mycket trafik.
”Vi gjorde en extra deltagarundersökning efter årets lopp och av de 5 000 som svarade ville hälften att vi skulle göra något åt den sista delen från Hammarsundet till Motala. Det är en sträcka där många känner sig otrygga”, säger loppets vd Gunilla Brynell-Johansson i ett pressmeddelande.
Den nya bansträckningen gör att cyklisterna inte följer riksväg 50, utan i stället ska man cykla in i Askersund vidare mot målet i Motala.
I och med bansträckningen blir loppet 315 kilometer långt, vilket är en ökning med runt en och en halv mil.
Gå till toppen