Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bristedt hjälte i förlängningen mot Frölunda

Rögle är åter ett vinnande lag i SHL. Efter en jämn batalj i Catena arena klev Leon Bristedt fram och blev matchhjälte i förlängning mot serieledande Frölunda.

Röglespelarna firar efter Samuel Jonssons kvitteringsmål.Bild: NICLAS JÖNSSON
I ett utsålt Catena arena tog Rögle emot serieledande Frölunda. Med tre raka förluster och tunga pjäser på skadelistan var frågan om ängelholmarna skulle lyckas få till ett trendbrott under lördagskvällen.
Frölunda inledde i ett högt tempo och satte Rögles förstafemma under hög och lång press. Men därefter tog hemmalaget för sig mer och mer. Första perioden var en av Rögles bästa på länge och det dröjde en bra stund innan Frölunda kom till sitt första skott.
Under en lång period hade Rögle ett stort tryck mot Frölundas mål, där varsitt avslut från Nils Höglander och Mattias Sjögren samt en soloprestation från spelsugne Leon Bristedt stack ut.
– Bra start från vår sida. Vi är lite starkare och aggressiva än de senaste matcherna, sa Leon Bristedt i C Mores sändning efter den första perioden.
I den andra perioden fick Frölunda ett tidigt powerplay där Rögle trycktes ner rejält. Simon Hjalmarsson fick det bästa läget men Roman Will lyckades freda sitt mål. Rögle stack sedan upp och fick två frilägen tätt inpå varandra. Leon Bristedt och Nils Höglander lyckades däremot inte förvalta dem.
Annars var det bortalaget som skapade de hetaste chanserna. Dominik Bokk spelade fel i egen zon och Max Friberg fick ett bra skottläge. Och med bara sekunder kvar av perioden studsade ett skott i bröstet på Roman Will och ut till Jacob Peterson som inte fick någon träff på pucken.
Efter två mållösa perioder skulle det inte dröja länge i den tredje innan nollan spräcktes. Frölunda ställde om snabbt efter en tekning och Joel Mustonens skott smet in vid Roman Wills högra stolpe. Rögle replikerade dock tämligen omgående. Daniel Zaar serverade Samuel Jonsson centralt, som klippte till och satte kvitteringen bakom Johan Mattsson.
Det höga tempot fortsatte sedan när lagen bytte anfall och chanser med varandra. Några fler mål under ordinarie tid blev det däremot inte, utan matchen gick till förlängning.
Väl där fick Dominik Bokk ett tidigt läge att avgöra i ett friläge, men Johan Mattsson räddade.
Avgörandet kom istället när Rögle fick chansen i powerplay. Leon Bristedt dribblade och hittade läget, och skottet gick in med 34 sekunder kvar av förlängningen.
Därmed bröt Rögle sin förlustsvit på tre raka matcher och tog hem två poäng.
Gå till toppen