Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjukhus utreder spädbarns dödsfall

En kvinna är häktad vid Kalmar tingsrätt skäligen misstänkt, en lägre misstankegrad, för barnadråp. Arkivbild.Bild: Mikael Fritzon / TT
För en vecka sedan avled ett spädbarn under en taxiresa mellan Länssjukhuset i Kalmar och ett sjukhus i Skåne. Nu har Länssjukhuset i Kalmar inlett internutredning om händelsen.
Det var sjukhuset som fattade beslutet att barnet skulle skickas i en taxi tillsammans med sina föräldrar i stället för att transporteras med ambulans, enligt uppgifter till P4 Kalmar.
– Just nu så pågår en utredning som ska ligga till grund för bedömningen av den här händelsen, säger Gunhild Nordesjö Haglund, chefläkare vid sjukhuset, till P4 Kalmar.
Spädbarnet avled under taxifärden någon gång mellan fredag och lördag i förra veckan. En kvinna och en man greps misstänkta för att ha dödat barnet.
Mannen har försatts på fri fot medan kvinnan har häktats misstänkt för barnadråp. Hon är skäligen misstänkt, en lägre misstankegrad.
Gå till toppen