Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Engelholm bäddade för tidig seriefinal

Andra set var helt jämnt men till slut vann EVS derbyt i tre raka.

Engelholms libero Veri Rizzoll jublar med sina lagkamrater under Skånederbyt mot Svedala.Bild: NICLAS JÖNSSON
Elitserien VOLLEYBOLL
Engelholm-Svedala 3–0
Hemmaspelarna satte verkligen gasen i botten direkt från start och första set var ett av de snabbaste vi sett på den här nivån. EVS vann de tio första bollarna, i McKenna Woodfords serve, hade sedan också 20–4 och vann till slut med hela 25–5.
Svedala lyckades dock komma tillbaka in i matchen och andra set blev en helt oväntad rysare. Engelholm ledde visserligen med 7–3 och då trodde vi nog på en enkel väg fram till 2–0, men sedan vände gästerna på steken. Vid 12–13 var Svedala för första gången i ledningen, sedan stod det även 20–21 innan EVS kunde ta hem även det här setet. Men Svedala stretade emot även här, laget räddade två setbollar, innan McKenna Woodford dundrade in 26–25 från backspike och Svedala fick ett anfall bortdömt till 27–25.
I det tredje setet öppnade EVS nästan lika starkt som i det första. Inbytte centern Julia Axelsson Svärd gjorde 1–0 via ett block, hemmatjejerna ryckte loss till 4–0 och 7–1 och i Vilma Anderssons serve ökades ledningen på till 13–2. Nu hade Svedala inte skuggan av en chans och till slut blev det 25–7 i tredje.
Efter det här derbyt väntar ett betydligt tuffare spelschema och nästa vecka, söndagen den 24 november, kommer vårens SM-finalist Örebro till Kungsgårdshallen för en riktig toppmatch och tidig seriefinal.
Gå till toppen