Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter uppbrottet med Hittarp – tränaren till division 4

Anders Schönberg.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Efter interna stridigheter och degradering från division 2 bröt Hittarp kontraktet med tränaren Anders Schönberg i förra veckan.
Nu är han klar för Wormo i division 4. Schönberg ska ha ett delat ansvar tillsammans med Daniel Glansk, senast i Glumslöv.
– Det känns jätteroligt. Det har gått väldigt snabbt från att det blev klart att jag inte skulle fortsätta i Hittarp. Jag är glad över att ha ett uppdrag. Att ha det tillsammans med Glansk, som jag känner sedan tidigare, är också inspirerande, säger Anders Schönberg.
Läs också Hittarp bryter med tränaren efter tunga säsongen
Det dröjde innan Hittarp kom med förslaget att gå skilda vägar. Under tiden som klubben utvärderade årets misslyckade säsong visade andra klubbar intresse för Anders Schönberg.
– Två klubbar hörde av sig, men jag stängde dörren till dem eftersom jag hade avtal och var fullt inställd på att fullfölja mitt kontrakt i Hittarp, säger han.
– Det är så klart väldigt skönt att jag hittade ett uppdrag så här dags, men jag hoppar inte på Wormo bara för den sakens skull. Många faktorer stämmer.
Vad säger du om uppbrottet med Hittarp?
– Inte mer än att det är tråkigt att det blev som det blev så här sent. Mer har jag egentligen inte att säga. Det är ett avslutat kapitel.
Gå till toppen