Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han är södra Sveriges främste entreprenör

På måndagskvällen utsågs Henrik Hallgren, grundare och vd för Lundabolaget Parkster, till södra Sveriges främsta entreprenör i tävlingen EY Entrepreneur Of The Year.

Henrik Hallgren är grundare av och vd för Lundabolaget Parkster.Bild: Pressbild, Parkster
Regionfinalen avgjordes på Malmö opera, där Henrik Hallgren fick ta emot priset som södra Sveriges främsta entreprenör. För cirka sju år sedan grundade han Lundabolaget Parkster som idag är en av landets största parkeringsappar med en omsättning på över 330 miljoner kronor.
Bolaget har över en miljon användare och avtal med kommuner, parkeringsbolag och fastighetsägare i drygt 150 städer. Man har också inlett en internationell satsning med etableringen av ett kontor i Tyskland.
Bild: Pressbild, Parkster
– Henrik Hallgren har skapat en produkt som verkligen förenklar livet för användarna. Parkster har haft en fantastisk tillväxt sedan starten och har på kort tid etablerat sig över hela landet. När Parkster nu satsar internationellt har vi inga tvivel på att tillväxten kommer accelerera ytterligare, kommenterar juryordföranden Mia Rolf från Ideon Science Park.
Förutom Mia Rolf bestod juryn av Peter Areskog, Areco Steel, Elisabeth Brevenson, Twilio Inc, Gull-Britt Jonasson, Finja Betong, Per Hidénius, Hypergene AB, Göran Hellström, Navet och Alexander Wachtmeister Da Silva, Telavox.
Juryns motivering:
”Genom en disruptiv affärsidé som utmanar en traditionell bransch har entreprenören lyckats skapa en extrem tillväxt, med en extremt skalbar lösning. Med fokus på förenkling för både kunden och distributörsleden och passion för vidareutveckling har entreprenören lett bolaget till en stark position på den svenska marknaden. Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda!”
Vid Sverigefinalen i Stockholm30 januari nästa år ställs Henrik Hallgren mot vinnarna i de övriga regionfinalerna. Den nationella vinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monaco i juni nästa år, där kandidater från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.
Gå till toppen