Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: Hjärnsläpp med båtuppställning på Margreteberg

Martin Olsson tycker till om hotell i hamnen och båtar på Margreteberg.

Nu är debatten igång igen om att bygga hotell i Höganäs hamn och denna gång hoppas jag att vi slipper en medborgardialog om, när och var det ska byggas.
Ortsbefolkningen ska inte bestämma om Höganäs skall ha ett hotell vid hamnen eller inte! Vi ska ju inte bo där utan det är ju turisterna som skall göra det. Vi ska heller inte avgöra om det är lönsamt med ett hotell vid hamnen eller inte. Det får ju den entreprenören göra som eventuellt vill satsa på att driva ett hotell i Höganäs.
Jag har sagt det förut och säger det igen, alla städer med självaktning som ligger så nära havet som Höganäs gör ska ha ett hotell just vid hamnen.
Nu är det en annan debatt som är igång och det är var man skall ha båtplatsen till de båtar som är uppställda på just den tomten där hotellet eventuellt ska ligga.
Förslaget är nere på ett fint naturområde nere vid Margretebergs badplats. Detta är totalt oacceptabelt.
Sätt båtarna på den plats där Billige Frasse hade sin butik uppe vid vägen eller hellre mittemot på det stora grönområdet vid infarten till återvinningsstationen. Där finns det hur mycket plats som helst och där skulle det inte störa någon.
Kan inte förstå att man ens kan komma på tanken att förlägga detta nere vid havet på detta fina grönområde.
Den eller de som kom på detta kan ju inte på fullaste allvar mena allvar med att förlägga båtar där.
Hjärnsläpp eller? Det känns som man bara kastar ur sig saker utan att tänka på vad man gör eller säger. Titta på de alternativ som jag nämner eller hitta andra lösningar och släpp idén med att ha det vid havet nere vid Margreteberg.
Om ni politiker en gång lyssnade på medborgarna för att sätta stopp för ett hotell vid hamnen i Höganäs så måste ni lyssna på de som bor i området Margreteberg med omnejd att man inte vill ha en båtuppställningsplats vid havet här. Så vänligen gör om och gör rätt!

Martin Olsson, Strandbaden

Gå till toppen