Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Små rörelser på Wall Street

Indexförändringarna var små måndagens New York-börs. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan/AP-TT
Efter rekordnoteringarna i fredags nöjde sig New York-börsen med mycket blygsamma uppgångar på handelsveckans första dag. De ledande indexen steg en tiondels procent.
Aktiespekulanterna hade att handskas med motstridiga uppgifter om handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Å ena sidan välkomnades ett beslut i Washington om att förlänga amerikanska företags möjligheter att göra affärer med kinesiska telekomjätten Huawei. Å andra sidan rapporterade tv-kanalen CNBC att kineserna är pessimistiska på grund av president Donald Trumps ovilja att dra tillbaka några tullar.
Bästa bransch på måndagen blev sällanköpsvaror där sektorindex steg 0,5 procent. Sämst gick energibolagen vars index gick ned 1,2 procent. Dow Jones industriindex, Nasdaqs kompositindex och S&P 500 steg alla tre 0,1 procent.
Gå till toppen