Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Årskort på bad kan komma tillbaka

Flitigt badande Bjuvsbor kan åter få möjlighet att köpa ett gemensamt årskort för att utnyttja kommunens båda anläggningar. Efter ny utredning har förslaget lagts.

Friluftsbadet i BjuvBild: Sven-Erik Svensson
Fullmäktige klubbade i våras stora delar av kultur- och fritidsnämndens förslag på nya taxor på kommunens badanläggningar.
Avsikten med de nya taxorna var att se över prisnivåerna på kort och entrébiljetter och att de nya taxorna skulle bli lättare att överblicka.
I det nya förslaget fanns inte det gemensamma årskortet för baden med. Den som badar ofta och året runt skulle med det nya systemet få lösa separata säsongskort på friluftsbadet i Bjuv och inomhusbadet i Billesholm.
Frågan om årskort skickades tillbaka till kultur- och fritidsnämnden för att belysas ytterligare. Den utredningen är nu klar och har resulterat i att två alternativ pekas ut. Det ena innebär två olika säsongskort, ett för varje bad, samt högre prisnivåer. Det andra alternativet innebär att årskortet återinförs och generellt lägre prisnivåer.
I kommunstyrelsens arbetsutskott fick alternativet med årskort stöd. Kommunstyrelsen gick på samma linje, men frågan avgörs först i fullmäktige.
Gå till toppen