Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag tvingar publiken att sjunga med i princip allt”

Malmö operahus jubilerar med turné och kommer till Landskrona teater. Musiker och sångare med Rickard Söderberg i spetsen ger ett axplock ur musikaler, operetter och operor. Var beredd på allsång.

Elisabet Einarsdottir och Rickard Söderberg är två av de medverkande sångarna.Bild: ANDREAS PAULSSON
Sångare och musiker från Malmö opera, under ledning av Rickard Söderberg, kommer till Landskrona för två föreställningar. De bjuder på ett axplock ur en rad operor, operetter och musikaler.
De turnerar just nu med föreställningen ”Vår tid är nu”. Jubileumsturnén görs med anledning av att Malmö opera firar 75 år.
– Det har hänt mycket där under 75 år som vi nu vill berätta om, säger Rickard Söderberg.
Han har själv deltagit i urvalet av musikstyckena. Så här förklarar han tänktl:
– Det är alltid en balansgång. Man ska välja musik som alla kan hänga med på men samtidigt får det inte vara för enkla sånger, det ska vara operor också.
Alla musikstycken som framförs är från uppsättningar genom åren på Malmö opera.
– Det går inte att sammanfatta 75 år men vi bjuder på nedslag ur historien, säger Rickard Söderberg.
– Det är enormt mycket som gjorts på operan, allt från de största operorna, och Kristina Duvemåla förstås, till mer obskyra operor.
Turnénamnet ”Vår bästa tid” kommer förstås från La cage aux folles, en av Malmö operas mest populära produktioner.
På bilden de medverkande sångarna. Stående: Kristine Nowlain och Rickard Söderberg. Sittande: Saara Rauvala, Elisabet Einarsdottir och Caspar Engdahl.Bild: ANDREAS PAULSSON
Rickard Söderberg säger att det blir mycket mer som publiken kommer att känna igen.
– Det är musik från femton musikaler, tio operetter och massor av opera. Om folk känner igen dem? Jajamen – det är Figaros bröllop, Glada änkan, Kristina från Duvemåla, Porgy and Bess, Sound of music, West side story. Det är mycket glad musik.
De som tänker allsång är på rätt spår.
– Andra avdelningen är tänkt för allsång och då får alla vara med och sjunga. Då är det full glädje och alla hänger med. Jag tvingar publiken att sjunga med i princip allt.
Medverkande sångare är Rickard Söderberg, Elísabet Einarsdóttir, Caspar Engdahl, Kristine Nowlain och Saara Rauvala. Musiker är Annika Bjelk på piano och Hanna Remle, oboe.
Föreställningar ges på Landskrona teater 28 och 29 november.
Gå till toppen