Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kriminalvården besökte Klippan – vill ha omkring 30 hektar mark

Kriminalvården kom på besök efter att Klippan visat intresse för att låta dem bygga en anstalt i kommunen. ”Det är fortfarande intressant och fortfarande aktuellt”, säger kommunalrådet Hans-Bertil Sinclair (M).

Hans-Bertil Sinclair (M).Bild: Niklas Gustavsson
I förra veckan kom fyra representanter från Kriminalvården till Klippans kommun för att diskutera möjligheterna att förlägga ett fängelse i kommunen. För att det ska vara möjligt vill Kriminalvården ha mellan 15 och 18 hektar mark för själva anstalten och ytterligare 12-15 hektar som är fritt runt omkring.
– Det är inte lätt att hitta så mycket mark men vi har idéer. Men vi äger inte all mark själv så vi måste först jobba ut de detaljerna, säger Hans-Bertil Sinclair.
Ingenting är klart men intresse från båda parterna finns fortfarande, enligt kommunalrådet. Nu ska ett ärende väckas i kommunstyrelsen för att politikerna ska kunna ta ställning till om man ska gå vidare.
– Eftersom båda är intresserade så fortsätter de här kontakterna. Men först måste vi förankra detta lite mer formellt bland de politiska partierna och invånarna, säger han.
Gå till toppen