Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Öppet hos Åstorps poliser igen

Receptionen har varit stängd i ett och ett halvt år i väntan på en mindre ombyggnad. På tisdagen var det dags att öppna igen.

Assistenten Ann-Marie Stolt och polisinspektör Stefan Lindgren tog emot besökare på tisdagen.Bild: Annsofie Wieland
En herrelös och rätt så rostig cykel, en anmälan om stöld och flera tips blev resultatet när Åstorps polisstation öppnade för allmänheten igen på tisdagsförmiddagen.
– Den ene som kom in hade tre olika ärenden. En hade reagerat på att vi hade stängt så länge och tyckte att det var bra att vi öppnat igen, säger polisassistent Ann-Marie Stolt.
Åstorps polisstation öppnar åter för allmänheten en gång i veckan, sedan receptionen byggts om. Stängdes av skyddsombudet i maj 2018. Ann-Marie Stolt, assistent, och Stefan Lindgren, polisinspektör.Bild: Annsofie Wieland
Polisstationerna i Åstorp och Bjuv ansvarar gemensamt för öppethållandet för allmänheten. Men i maj 2018 stängdes receptionen i Åstorp av skyddsombudet eftersom det inte fanns någonstans att backa undan i hotfulla situationer. Nu har den byggts om så att det finns en receptionslucka.
Byggprojektet har skötts centralt och har tagit sin lilla tid.
– Det har tydligen byggts två höghus här under tiden, säger Ann-Marie Stolt.
Polisinspektör Stefan Lindgren servar denna dag med att öppna dörren – kodlåset har inte ställts om ännu till det nya öppethållandet på tisdagar mellan klockan 9 och 15.
– Det ska vara fixat till nästa vecka, säger han.
Åstorps polisstation öppnar åter för allmänheten en gång i veckan, sedan receptionen byggts om. Stängdes av skyddsombudet i maj 2018. Ann-Marie Stolt, assistent, och Stefan Lindgren, polisinspektör.Bild: Annsofie Wieland
Han visar också det nya anmälnings- eller förhörsrummet där man kan sitta ner utom hörhåll för andra som väntar i receptionen.
– Det är mindre besökare på våra stationer nu för tiden, många gör anmälningar på nätet istället. Men när folk kommer in får vi ofta mer information, fast kanske inte om just det ärendet, säger han.
Gå till toppen