Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SVFF ändrade reglerna efter ÖFK-fallet

Östersunds FK:s publik. Arkivbild.Bild: Per Danielsson/TT
Svenska fotbollförbundet (SVFF) kunde inte straffa Östersunds FK och dess tidigare ordförande Daniel Kindberg för ekonomiska oegentligheter. Detta på grund av att preskriptionstiden på två månader, från det att en förseelse var känd, överskridits.
Därmed slapp ÖFK undan risken för tvångsdegradering.
Nu har förbundets representantskap ändrat på reglerna. Det går hädanefter att ”upprätta en anmälan sex månader från det att en dom vunnit laga kraft”, skriver TV4:s Fotbollskanalen.
Vid tisdagens årliga möte i representantskapet beslutades också att flytta beslutsfattandet kring eventuell degradering av ett lag från representantskapet till disciplinnämnden.
Daniel Kindberg dömdes nyligen till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet, varav den största delen av pengarna hamnade i fotbollsklubben.
Östersunds FK har stora ekonomiska problem och har ännu inte klarat elitlicensen för att få fortsätta att spela i allsvenskan.
Gå till toppen