Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Swift får sjunga tidiga sånger vid gala

Artisten Taylor Swift får okej från sitt tidigare skivbolag att framföra en del tidiga sånger vid en gala.

Den amerikanska världsstjärnan Taylor Swift har varit i ett offentligt och infekterat bråk med sin tidigare manager Scooter Braun och tidigare skivbolagschef Scott Borchetta en längre tid. I somras meddelade Brauns företag att man köpt rättigheterna till Taylor Swifts första sex album, en affär som fick Swift att gå i taket.
Swift hävdade nyligen på Twitter att hon inte får sjunga sina egna låtar i ett medley när hon prisas som decenniets artist på kommande American Music Awards. I inlägget hävdade hon att en kommande Netflixdokumentär också var i fara.
Skivbolaget Big Machine Label Group avvisar dessa anklagelser, och svarade i ett uttalande att ”faktum är att vi inte har rättigheterna att hindra henne från liveframträdanden någonstans”. På tisdagen släpptes dock ett nytt uttalande , där bolaget skriver att man är överens om att tillåta att alla bolagets artisters framträdanden från galan strömmas eller återsänds på de plattformar som man är överens om.
Swifts senaste album, ”Lover”, ges ut på ett annat skivbolag. Hon har skrivit ett avtal som ger henne äganderätten för sina så kallade masters för den och framtida alster.
Gå till toppen