Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter beskedet – Eskilsminne vill behålla allsvenska lånet

Falkenberg och Passi Prudence går skilda vägar. Eskilsminne jobbar för att få till en permanent lösning med innermittfältaren.
– Vi har haft en bra dialog, men de förstår samtidigt att jag vill högre upp, säger han.

Passi Prudence i derbyt mot Landskrona BoIS tidigare under hösten.Bild: MATHILDA AHLBERG
Passi Prudence var framträdande i Högaborgs division 2-lag och hamnade i Falkenberg inför säsongen 2017. Där blev det inte särskilt mycket speltid i A-laget och i somras lånades han ut till Eskilsminne i division 1. Där var han ordinarie och Eskilsminne hoppas nå en permanent lösning.
Falkenberg har beslutat sig för att inte förlänga innermittfältarens avtal.
– Jag är inte direkt missnöjd med att de inte förlänger. Hade de erbjudit något tror jag inte att jag hade tackat ja. Jag har tillbringat nästan tre år där och känner att jag behöver ett nytt kapitel, säger Passi Prudence.
– Det har inte varit tre roliga år, jag har haft en del skador också. Eskils var ett bra steg för mig där jag fick njuta av fotbollen igen. Att gå på lån och känna på en annan miljö är det bästa jag har gjort under de här tre åren.
20-åringen utesluter inte en fortsättning i Eskilsminne, men är tydlig med att han blickar högre än så.
– Vi kollar runt på vilka alternativ som finns, Eskils kan vara en av planerna. Vi har haft en bra dialog, men de förstår samtidigt att jag vill högre upp. Jag kollar framför allt på superettan, jag tycker att jag kan hålla den klassen utan problem. Men blir det inget där är Eskils ett bra alternativ, säger han.
Eskilstränaren Mattias Lindström bekräftar att klubben jobbar på att komma överens med Passi Prudence.
– Passi passar bra in i gruppen och är en spelare vi vill ha i Eskilsminne nästa år, det är ingen tvekan om det, säger han.
Eskilsminne vill även behålla lånen Noah Christoffersson och Carl Thulin, men de sitter på kontrakt med Trelleborg respektive HIF.
Gå till toppen