Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Få kvar i ockuperat Hongkonguniversitet

Det var lugnt på Hongkongs gator under onsdagen. Endast ett fåtal demonstranter håller sig fortsatt barrikaderade i lokaler i Hongkongs polytekniska universitet, där delar av stadens proteströrelse drabbat samman med polis de senaste dagarna.

Ett fåtal demonstranter befinner sig alltjämnt på det Polytekniska universitetet i Hongkong.Bild: Vincent Yu/AP/TT
Flera har setts lämna byggnaden medan andra försökt undkomma polisen genom att ta vägen genom kloakerna.
– Kloaken luktade väldigt illa. Den var full av kackerlackor, full av ormar. Varje steg var väldigt, väldigt smärtsamt, säger en 21-årig student som deltog i flyktförsöket men tvingades vända om.
Räddningspersonal, som demonstranterna valt att släppa in på universitetsområdet, blockerade ingångarna till kloakerna för att hindra flera försök.
Under tisdagen uppmanade Hongkongs högste ledare Carrie Lam demonstranterna att lämna universitetet. Samtidigt meddelade hon att de riskerade att lagföras för att ha deltagit i upplopp.
De våldsamma sammandrabbningarna mellan polis och demonstranter vid universitetet är de senaste i en snart sex månader lång protestvåg i Hongkong. Demonstranterna slår vakt om Hongkongs relativa självständighet, som de anser hotas av ett ökat inflytande från Peking.
Gnistan till protesterna tändes i våras då Hongkongs ledning lade fram ett förslag som skulle göra det möjligt att utlämna misstänkta brottslingar till Fastlandskina.
Gå till toppen