Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fick punka på fel ställe – nu åtalas en 23-åring för dieselhäleri

En 23-årig man höll på att byta däck när polisen ertappade honom med 160 liter diesel. Samma natt hade en lastbil på Hallandsåsen slangats på diesel.
Nu åtalas mannen för häleri.

En 23-åring åtalas för häleri sedan polisen hittat 160 liter diesel mellan Viken och Lerberget.Bild: Polisen
Vid 04.30-tiden den 6 november larmades polisen till Höganäsvägen mellan Viken och Lerberget. På raksträckan förbi Brännan stod en utlandsregistrerad bil och en man höll på att byta ena framhjulet efter att ha fått punktering.
Bakom bilen hittade polisen åtta dunkar med diesel – sammanlagt 160 liter. Dessa hade mannen plockat ut för att annars blev bilen för tung för domkraften.
Mannen – en 23-åring – har sen dess suttit häktad misstänkt för stöld alternativt häleri. Det visade sig att samma natt hade en lastbilschaufför som övernattade på en rastplats på Hallandsåsen utsatts för stöld. Mellan 250 och 300 liter diesel slangades medan han sov.
23-åringen har i polisförhör nekat till både stöld och häleri. Enligt honom hade han mitt i natten kört till ett ställe där lastbilar parkeras och där kommit i kontakt med en lastbilschaufför från samma land. 23-åringens version är att han köpt dieseln.
Men var detta skedde har han inte kunnat berätta. Bara att det var någon timmes bilfärd från platsen där patrullen hittade honom.
Den versionen tror inte åklagaren på. Nu åtalas han för häleri. Till dieselslangningen har man nämligen inte kunnat binda 23-åringen.
Gå till toppen