Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Ingen bättre än Solskjær för United-jobbet”

Hans tränarkollega fick sparken i tisdags. Men Ole Gunnar Solskjær borde sitta säkert i Manchester United. I alla fall enligt anfallaren Marcus Rashford – som backar sin tränare efter att Mauricio Pochettino fått lämna Tottenham.

Ole Gunnar Solskjær. Arkivbild.Bild: Tim Goode/AP/TT
Pochettino var en av de hetaste kandidaterna till tränarjobbet i United när José Mourinho fick sparken i december. Men fotbollsklubben tog i stället in Solskjær som en tillfällig lösning och utsåg sedan norrmannen till permanent tränare i mars.
– Ole är en bra kille och han lägger ner mycket hjärta i klubben, så enligt mig finns det ingen bättre person för jobbet, säger Rashford till Sky Sports.
Solskjær fick mycket kritik efter att United gjorde sin sämsta start i ligan på 33 år, men laget verkar ha kommit på rätt köl den senaste månaden efter att ha vunnit fem av sina sex senaste matcher i olika sammanhang.
United ligger sjua i Premier League efter segern mot Brighton den 10 november, men är fortfarande 18 poäng bakom serieledande Liverpool och nio poäng bakom Manchester City på fjärde plats som också betyder spel i Champions League nästa säsong.
Rashford menar att han delar Solskjærs visioner om klubben och att tränaren var en av huvudanledningarna till att han valde att förlänga sitt kontrakt i somras.
– Jag kunde se hur han tänkte, vad han ville med klubben. Det var inget svårt beslut, säger 22-åringen.
– Vi tänkte i samma banor och ville samma saker med klubben. Det fanns ingen tvekan om att skriva på ett nytt kontrakt.
United fortsätter ligaspelet borta mot tabellfemman Sheffield United på söndag.
Gå till toppen